- Casa din Home Alone a fost vândută chiar în preajma sărbătorilor
- Marcel Ciolacu explică zborurile private: „Am plătit din banii mei personali, nu din bani publici”
- Crăciunul: Istorie, Tradiții și Semnificații Profunde
- Nicușor Dan: „Să facem ce știm că trebuia făcut de 35 de ani”
- Atac masiv asupra Ucrainei în ziua de Crăciun
Proiectul „Griviţa 53”, câştigător la Gala LafargeHolcim Awards de la Marsilia
Proiectul „Griviţa 53”, iniţiat de regizoarea Chris- Simion Mercurian, câştigător la Gala LafargeHolcim Awards de la Marsilia
Joi, proiectul „Griviţa 53 – Primul teatru construit împreună” a fost recompensat cu Acknowledgement Prize 2017, la Gala LafargeHolcim Awards, considerată cea mai importantă competiţie de arhitectură şi design sustenabil din lume. Au participat aproape 5100 de proiecte din toată lumea, dintre care doar şapte au fost recompensate cu un trofeu, cel primit de Griviţa 53 fiind primul premiu pe care România îl câştigă în istoria acestui concurs.
Decernarea premiilor LafargeHolcim Awards a avut loc pe 28 septembrie 2017, la Muzeul civilizaţiilor Europei şi Mediteranei (Musée des civilisations de l'Europe et de la Méditerranée) (MUCEM), la Marsilia, în prezenţa unor arhitecţi de renume mondial.
Premiul câştigat de Griviţa 53 constă atât într-o recompensă financiară de 20.000 dolari, dar în primul rând, în recunoaşterea internaţională a proiectului. LafargeHolcim Awards promovează şi recompensează sustenabilitatea socială şi de mediu în construcţii din 2003, informează un comunicat de presă emis cu această ocazie.
„Acest premiu demonstrează sustenabilitatea proiectului şi încrederea pe care ne-o acordă profesionişti din liga întâi. Poate că acum vom primi sprijinul de care avem nevoie pentru a face rost de suma necesară construcţiei şi pentru a duce la bun sfârşit această poveste”, a declarat Chris Simion – Mercurian, iniţiatoarea proiectului Griviţa 53.
Griviţa 53 – Primul teatru construit împreună” este iniţiativa regizoarei Chris Simion-Mercurian care a vândut casa bunicii sale şi cu banii primiţi a cumpărat terenul din Calea Griviţei 53, locul unde va construi teatrul. Primul om care a încurajat-o a fost soţul şi partenerul ei, Tiberiu Mercurian, care a transpus visul soţiei în cifre şi a realizat că nu este o utopie. Celor doi li s-a alăturat arhitectul Codrin Triţescu, care a confirmat că povestea pare o nebunie, dar este posibilă. Mai mult decât atât, arhitectul a realizat planul de arhitectură pro bono şi a creat în Calea Griviţei 53 mai mult decât un teatru, propunând un hub cultural în care să se îmbine arhitectura cartierului cu o linie nouă, modernă, fidelă poveştii.